maanantai 13. huhtikuuta 2015

K: Toronto, Easter and Spring Semi

Moi!
Kirjottelen täällä kirjastosta, jossa on ilmanen netti. Päätin yhdistää tähän postaukseen kaikki tapahtumat Toronton matkasta tähän asti.


Keskiviikkona, aprillipäivänä, mentiin siis käymään Torontossa. Lou, yks meiän rotary- klubin jäsenistä on Ontarion provinssin parlamentin jäsen, joten se päätti viedä meidät katsomaan parlamentin kyselytuntia. Keskiviikkoaamuna mentiin junalla Torontoon Loun vaimon kanssa.Keskiviikko kului shoppaillessa Eaton Centressä, ja sitten me mentiin yöksi Loun asuntoon, josta oli hienot maisemat.


Torstaiaamuna mentiin parlamenttitalolle ja katselemaan kyselytuntia. Oli kyllä huvittavaa seurata, miten oppositio ja hallitus kiisteli toistensa kanssa puhemiehen yrittäessä pitää järjestystä yllä. Mentiin sitten syömään ja sen jälkeen opastetulle kierrokselle.


Torstaina tulin kotiin kuuden maissa ja seittemältä menin Zumbaan chileläisvaihtari Amandan kanssa. Amanda tuli meille yöksi ja perjantai-iltapäivällä menin vuorostaan juutalaisen pääsiäisen viettoon mun kaverin Nafshiyan perheen luo. Ja ei ollut mitkään pienet pippalot, paikalla oli 63 henkee, plus kaks koiraa ja vauva.Juutalaisten pääsiäiseen eli Passoveriin kuuluu Seder-ateria. Sana Seder tarkottaa itessään järjestystä, ja sen aterian seremoniassa oli siis tarkka järjestys ja paljon eri osia. Tässä mitä mä muistan niistä, jos haluutte oikeaoppisen järjestyksen, niin sen voi löytää enkuksi täältä. Eli Passoveria vietetään sen kunniaksi, että Mooses vapautti juutalaiset Egyptin orjuudesta. Seremonian aluks siunattiin viini/viinirypälemehu ja laulettiin pari laulua. Sitten perheen nuori kysy/laulo neljä kysymystä pääsiäiseen liittyen. Sitten siunattiin/syötiin Seder- lautasen viis symbolista ruokaa. Ekana oli persilja, joka kastettiin juutalaisten orjien kyyneleitä symboloivaan suolaveteen (jännä makukokemus!). Sitte siunattiin ja murrettiin Matzah-leipä. Passoverin kymmenen päivän aikana juutalaiset ei siis syö muuta leipää. Tarinan mukaan, sillon kun juutalaiset lähti Egyptistä, ei niillä ollut aikaa nostattaa leipää, ja sen mukaan kaiken nostatetun leivän syöminen on kiellettyä pääsiäisen aikana. Matzah'n kanssa syötiin lautasella olevaa piparjuurta ja omenasta, taateleista ja jostain muusta tehtyä mössöä. Kuulostaa oudolta, mutta se oli hyvä yhdistelmä! Vikaksi syötiin appelsiini. Se on moderni lisäys seder- lautaselle. Joltain rabbilta oli joskus kysytty sen mielipidettä naisen asemasta niiden seremonioissa. Se rabbi oli sanonut että nainen kuuluu seremonioihin yhtä paljon kun appelsiini seder-lautaselle. Joten nykyään monet lisää sille nykyään appelsiinin siivun :D. Tää seremonia kesti noin tunnin, ja sitten alettiin syömään.

Seder-aterian ohjelma ja järjestys Nafshiyan perhe on kasvissyöjiä, joten tarjolla oli paljon erilaisia salaatteja, papuja, tofua ja riisiä.


Kotoa lähetetty Mignon- muna :D

Pääsiäispupu kävi! :D


Sunnuntaina hostperheen suku tuli pääsiäislounaalle ja illalla menin Natalien ja Nafshiyan kanssa elokuviin kattomaan Cinderella- leffaa.

Skypetystä kotiin


Kouluprojekti


Shoppailua hostperheen kanssa


"Suomalaisia" karkkeja


Rotarykokouksen aamupalaa


Tehtiin muutama muffinssia kotsan tunnilla :D


Perjantaina oli siis kevään koulutanssit. Tän kertasena teemana oli karnevaalit, ja siellä oli paljon pelejä, joista voi voittaa lippuja, joidne avulla voi voittaa eri palkintoja, kuten leffalippuja, lahjakortteja ja lippuja prom- tansseihin. Siellä oli mys kaikkea ruokaa (joka me tehtiin kotsantunnilla) ja hattaraa, popcornia ja snow cone- "jätskiä". Menin koulun jälkeen Natalielle ja Nafshiyan isä anto meille kyydin koululle, ja koska nää oli Nafshiyan ekat koulutanssit, se avas meille auton ovet ja oli koollu meille korin, jossa oli suklaata ja mansikoita ja "shampanjaa", mikä oli tosi kivaa :D.
Nafshiys, minä, Natalie ja Holly
Viikonlopulta ei oo kuvia, mutta menin lauantai-illalla yhen rotarylaisen kanssa yhteen kuorokonserttiin, mikä oli kiva kokemus. Sunnuntaina menin mun hostien työpaikalle, jossa skypetin kotiin ja postasin mun edellisen blogipostauksen. Illalla menin taas Amandan luo käymään; autoin sitä ja sen hostsiskoa maalaamaan pari seinää ja sitten käytiin ajelemassa ympäri Bellevillee ja Trentonia, tuli nähtyä lähin reservaatti ja drive in- pankkiautomaatti :D.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti