keskiviikko 21. tammikuuta 2015

K: Back in School

Moi taas!
Nää pari viikkoo on kulunut aika normaalin arjen parissa, koulussa alko tänään koeviikko ja sen jälkeen meillä on pari päivää vapaata ennen seuraavan lukukauden alkua. Koulun eka puolisko on mennyt kyl tosi nopeesti! Ja samalla tajuun olevani aika lailla puolivälissä vaihtovuotta! Paluulentoa en oo vielä siirtäny, joten en tiiä tarkkaa päivää, millon tuun takasin kotiin, mutta varmaan jossain heinäkuun puolivälissä. Kuitenkin puoliväli on tässä parin viikon sisällä! Ja pelkään vaan sitä, miten kaikki entiset vaihtarit sanoo, että toinen puolisko menee ohi silmänräpäyksessä, ja kohta tääkin on ohi, ja täytyy ruveta ajattelemaan abivuotta, autokoulua ja kirjotuksia! No, yritän olla ajattelematta vielä sitä, ja nauttia täällä olosta :).

Eli tässä siis tapahtumia mun ekoilta viikoilta loman jälkeen.

Joulun jälkeen ilmat kylmeni ja tuli jopa lunta taas!


Kuviksessa me ollaan tää pari viikkoo piirretty eläviä malleja, laitan postaukseen kuvia mun edistymisestä sinä aikana :D.Sain vihdoin perille Suomesta lähetetyt joulupaketit

Ihana kortti ja kivoja lahjoja mun kummeilta, kiitos paljon!

Ja mein perheen lahja mun isäntäperheelle, eli enkeli/porokello :D

Heti kun joulu ja uusi vuosi oli ohi, tuli kauppoihin ihan hirveesti ystävänpäivä-, ja pääsiäiskamaa :DEkan kouluviikon perjantaina oli koulu siis peruttu, koska yön aikana tuli näin hirveesti lunta, eikä osa busseista päässy kulkemaan xDAamupalaa


Koulumatkalla


Mun musiikin loppuprojekti
Hommasin vihdoin jäsenyyden Brightonin YMCAhan, joka on siis kuntosali, ja oon käyny siellä muutaman kerran


Eli kuviksessa on joka tunti eri oppilas mallina, ja malli on usein pukeutunu sitä varten (pitkään mekkoon, viittaan, silinteriin yms). Malli poseeraa keskellä huonetta ja me piirretään sitä eri asennoissa; seisomassa, istumassa, makaamassa. Opettaja ottaa aikaa ja me piirretään lyhyitä parin minuutin piirroksia, ja myös pitkiä, kymmenen minuutin piirrustuksia. Tunnit menee tosi nopeesti ja kaikki on täysin keskittyneitä koko 75 minuutin ajan. Opettaja sanokin että me ollaan varmaan koulun keskittynein luokka perjantai-iltapäivällä :D. Iso osa tällä kurssilla olioista aikoo hakea opiskelemaan taidetta yliopistoon tai korkeakouluun, joten me harjotellaan osaks sitä varten, ja osaks siks, että niihin kouluihin hakiessa täytyy olla portfolio, jossa on hyvä olla tän tyylisiä piirroksia. Joka lukiossa ei näitä piirroksia ilmeisesti tehdä, vaan ENSS on erikoistunu taiteisiin.Viime perjantaina menin kattoo Unbroken- leffaa parin mun luokkalaisen kanssa ja lauantaina mentiin käväsemään Bellevillen tutulla ostarilla. Ostin sieltä ton kuvassa näkyvän smoothien, mikä on siis ton paikan regular, eli normikoko. Suomessa toi olis varmasti ainakin large!


Sunnuntaina oli Chloén synttärit, joten menin sen ja sen nykysen (ja mun edellisen) hostperheen kanssa Trentoniin kattomaan hyväntekeväisyysjäkispeliä, missä oli vastakkain Trentonin junioripelaajien isistä tehty joukkue, ja Montreal Canadiensin entisten pelaajien joukkue. Oli kyllä kiva käydä jäkispelissä pitkästä aikaa. Ja kotijoukkue pärjäs yllättävän hyvin; lopputulos oli 5-12.Erätauolla osa Montrealin pelaajista pelas pikkulapsia vastaan :DRavitseva ja monipuolinen lounas! Tää ei oo läheskään niin paljon kun mitä yleensä Suomessa söin lounaaks, mut syön silti enemmän kun iso osa näistä täällä. Osa ei syö lounasta lainkaan, monet syö vaan tyyliin sipsejä tai karkkia. Koulun ruokalassa on aina tarjolla ranskiksia ja poutinea (ranskikset + ruskee kastike ja juustoraaste), pitsaa, burritoja ja hampurilaisia. Sitten on aina muutama muu vaihtoehto, jotka vaihtelee, niinkun hot dogei, tacoja, pastaa, täytettyi patonkei tai keittoo yms. Sitte on aina tarjolla tollasia hedelmäannoksia, vihanneksii ja salaatteja. Ja koulun erityisluokka myy aina tosi hyviä keksejä 50 sentillä, joten ostin tänään sellasen. Eli mun kouluruoka tänään makso $ 4,50, eli 3,36 euroo. Ei voita ilmasta kouluruokaa mut ei hirveen kallistakaan.

Meillä oli tänään kuoron esiintymiskoe, jota oltiin harjoteltu tosi paljon

Arvatkaa mikä tunti menossa?Tiistaina päätin tehä koulun jälkeen keksejä, kun oon kerta käyny pari kertaa salillaki ;D


Tänään keskiviikkona alko siis koeviikko. Mulla ei vielä mitään perinteistä koetta oo ollu, vaan kuoron esiintymiskoe. Mentiin ala-asteelle eskariluokkaan esiintymään, ja kaikki pikkulapset oli tosi innoissaan, et oli tosi kiva esiintyy niille! Huomenna kuviskoe, jossa testataan, miten me osataan analysoida taidetta, ja perjantaina vähän perinteisempi historian koe. Nää on kaikki täällä tosi stressaantuneita kokeiden takia, ja kun mä sanoin että meillä on koeviikko viis kertaa vuodessa, nää ei tajunnu miten me voidaan kestää se stressi niin monta kertaa :D. Mulla ei oo kauheesti stressiä, oon opiskellu, mut murto-osan siitä, mitä yleensä koeviikoilla. Oon sillä asenteella, että jos menee hyvin, niin se on hyvä, ja jos ei, niin ei haittaa. Ei kukaan tuu multa Suomessa kysymään, että mitä sait High Schoolin 11- luokan Fine Art- kurssin kokeesta :D.

Mutta siitä puheen ollen, mä painun tästä opiskelemaan taiteen elementtejä ja periaatteita! Kirjottelen taas koeviikon jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti