perjantai 9. tammikuuta 2015

K: Winter Break

Moi pitkästä aikaa!
Ja hyvää uutta vuotta kaikille! En voi uskoo et viime vuosi ja vaihdon eka osa meni niin nopeesti! Ja tuntuu niin hullulta sanoa, että mä tosiaan tulen kotiin tänä vuonna! Joululomaan mahtu kaikenlaista, joten valmistautukaa pitkään postaukseen!


Mun hostsisarukset tuli kotiin yliopistosta viikonloppuna ennen jouluu ja sunnuntaina meille tuli kylään paljon sukulaisia viettämään sukulaisjoulua. Jouluaamuna oltiin aika lailla vaan oman perheen kesken.

Kissat kyllä huomas kun alettiin leikkaamaan kalkkunaa :D


Suvun laatuviihdettä; kateltiin kun kissat leikki silkkipaperilla! Täällä muuten joululahja- ja muissa pusseissa tulee tosi paljon tota paperia!


Jouluateria part 1

Maanantaina menin yöks Amandan, chileläisen vaihtarin luokse :)Aatto alko mulla tosi aikasin, nimittäin yhdeltä aamuyöllä kattomalla vähän Joulupukin kuumaa linjaa, kunnes se jostain syystä lakkas toimimasta mulla :/. Mutta näin kuitenkin vähän pätkää :).

Aaton sää...


Samaan aikaan ku perhe ja kaverit lähetteli kuvia Suomen jouluruuasta, oli mun ateria tää :P


Skypetin kotiin ja pääsin osallistumaan pukin lahjojen jakoon <3
Suurimmaks osaks mun aattopäivä näytti tältä :D. Se on täällä siis vaan normi arkipäivä ennen joulua; hostäiti oli töissä seitsemään, kaupat oli kaikki auki ja meillä tehtiin vikoja joulusiivouksia.

Hostveljen juutalainen tyttöystävä tuli aattona meille joulun viettoon kun hanukka oli päättyny edellisenä iltana. Saatiin kaikki siltä lahjaks tälläset hyrrät, joilla pelataan ilmeisesti hanukkana eri pelejä. :)


Illalla oli joulukirkko, jossa mun hostisä siis toimi pappina. Tää oli lapsille suunnattu joten se oli tosi lyhyt ja rento tilaisuus, paljon rennompi mihin oon Suomen joulukirkoissa tottunu! Pappi jutteli ihmisten kanssa, käveli eestaas kirkon edessä ja ei käyttänyt mitään kaapua tai muita juhlallisii vaatteita.


Aattoilta

 Joulupäivän aamulla herättiin siinä yheksän aikoihin, ja otettiin näitten perinteiset ryhmäkuvat ja sitten suunnattiin alakertaan avaamaan lahjoja. Ylempänä on siis mun joulusukka eli stocking. Näiden mukaan joulupukki on tuonut lahjat joulusukkaan ja muut lahjat on perheeltä ja ystäviltä sun muilta.


Nätti paketti nro 1


Sain paljon tosi kivoja lahjoja hostperheiltä, kavereilta ja Rotary- klubilta. Olin tosi kiitollinen kaikista lahjoista :)!

Mun hostisä ja -sisko meni viikonloppuna toiseen IKEAan glögiä metsästämään ja tällä kertaa löyty :D 

Nätti paketti nro 2

...ja nro 3

Yks isoimmista lahjoista tuli Rotary- klubilta, jolta saatiin liput Toronto Maple Leafsin ja Buffalo Sabresin jäkispeliin! En malta odottaa!


Muita lahjoja oli mm. kaheksan paria sukkia (:D), Kanada- kiekko Rootsista, suklaita ja muita karkkeja, Starbucksin lahjakortti, näkkileipää (minkä hostäiti oli onnistunu jostain löytämään!), liput kattomaan paikallisteatteriin kattomaan Les Misérables- musikaalia ja paljon muuta pientä kivaa. <3


Päivä kulu rennosti pelejä pelaillessa ja leffoja katellessaJa illalla syötiin jouluateria, joka sisälsi kalkkunaa ja stuffingia, perunaa ja eri kasviksia. Mukana myös mun tekemät valkosipuliviinirypäleet :D. Hostveli tykkäs niistä ja kysy millä nimellä me niitä Suomessa kutsutaan. Kerroin sille mut se luovutti jo ennen kun edes yritti, nää ei tykkää suomen pitkistä sanoista :D.


Kissat sai joululahjaks höyhenpuuhkan :D

Joulupaketin aarteita

Tapaninpäivänä mun hostperhe lähti lomalle, joten mä vietin loppuloman kolmessa eri perheessä. Perjantaista sunnuntaihin olin mun kolmannen hostperheen luona. Lauantaina mentiin niiden kans Mississaugaan, Toronton lähelle shoppailemaan ja kyläilemään niiden tuttujen luo. Se ostari sattu olemaan tosi lähellä siitä missä Janette, toinen suomivaihtari asuu, joten saatiin järkättyä niin että nähtiin taas pitkästä aikaa ja saatiin vaihettua kuulumisia ja puhuttua suomea pari tuntia.

Body Shopin rasva Kanadan koossa xDSunnuntaina muutin loppuvuodeksi (eli torstaihin asti :P) mun kaverin Natalien luokse. 

Joulukakkuja supermarketissa

Maanantaina mentiin vaihteeks shoppailemaan, tällä kertaa lähimpään ostariin Bellevilleen. Illalla katottiin telkkarista nuorten jäkispeli Suomi-Kanada, joka ei nyt kovin hyvin mennyt, mutta oli silti kiva kattoo.


Näitten perheellä oli vaikuttava kokoelma pähkinänsärkijöitä :D

Lähetin iskälle kuvan Kanadan tiimin taktiikoista, mutta ei auttanu :D


Tiistaiaamulla lähdettiin Natalien ja sen perheen kanssa pienelle reissulle Ottawaan, joka on siis Kanadan pääkaupunki noin kolmen tunnin päässä.

Näillä oli luksusauto, jossa oli tollaset dvd- soittimet ;D
Kun päästiin perille, mentiin ekaksi Canadian Museum of Civilization- museoon. Katottiin IMAX- leffa Galapagossaarista ja sit kierreltiin museon näyttelyissä pari tuntia. Museossa oli se hauska juttu, että se oli Ottawan läpi kulkevan joen Quebecin puolella, joten nyt voin sanoa käyneeni sielläkin :D.

Yks näyttely käsitteli yhen kanadalaisen laivan uppoamista vuonna 1914. Kyydissä oli kuulemma melkein 80 suomalaista, ja matkustajien ja menehtyneiden listasta löyty paljon suomalaisia nimiä.

Siellä oli myös näyttely alkuperäiskansojen kulttuurista ja taiteesta.Kuvan joki siis erottaa Quebecin ja Ontarion provinssit. Joen toisella puolella näkyy Parlament Hill 

Kuvassa olevassa kanavassa järjestetään joka talvi tapahtuma nimeltä Rideau Chanel Skateway, jossa voi luistella jäätyneessä kanavassa. Jää ei ollu viel tarpeeksi paksu, mut toivottavasti pääsen luistelemaan tonne vielä talven aikana.


Otettiin Natalien pikkusiskon kans samanlaiset pinkit juomat :D

Mentiin syömään italialaiseen ravintolaan, ja oli kyllä tosi hyvää!


Seuraavana aamuna lähdettiin vähän kävelemään Ottawan keskustaan. Aurinko paisto, mut pakkasta oli se -20 astetta!

Parlamenttitalo
Käytiin myös katsomassa National War Memorial- muistomerkkiä, jonka luona tapahtu lokakuussa se ammuskelu.


Tuntemattoman sotilaan hauta


Mentiin shoppailemaan ja sen jälkeen Byward Market-torille ja ostettiin tollaset Beavertail (eli majavanhäntä :D) leivokset, jotka on kuuluisa kanadalainen herkku. Se on siis munkin kaltanen lättänä leivos, jonka päällä mulla oli voita, kanelia ja sokeria, mitkä oli vissiin klassisimmat päälliset.Mun hieno uuden vuoden panta :D

Skypetystä kotiin :D


Uuden vuoden aaton ilta kulu lautapelejä pelatessa, syödessä ja katsellessa uuden vuoden lähetystä New Yorkin Times Squarelta. Oli kyl hauska nähdä se ja sanoa, että mä olen ollut tuolla :D.Suomi-Ruotsi jäkispeli


Loppuviikoksi menin yhden rotarylaispariskunnan luokse. Heidän lapsellaan on lammasfarmi, jossa se kouluttaa myös lammaskoiria. Mentiin sitten katselemaan niitä.

Mentiin syömään perinteiseen dineriin
Pikkuruinen annos :D


Sunnuntaina menin takas kotiin, hostperheen piti alunperin tulla takas kotiin jo lauantai-iltana, mutta niiden lento myöhästyi, ja oli sunnuntai-illan yksinäni kissojen kanssa.


Siinä siis jättipostaus joululomasta! Eka viikko koulussa meni mukavasti, tänään suurin osa koulubusseista peruttu eilisen lumentulon takia, joten koulu muutenkin peruttu. Eli viikonloppu alko näin päivää aikasemmin mikä on ihan kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti