torstai 29. toukokuuta 2014

K: Hakuprosessi

Sen kunniaks, että huomenna saan vihdoin viisumipaperit lähetettyä (toivottavasti!!), ajattelin kertoo vähän, millanen prosessi tää vaihtoon hakeminen ja siihen valmistautuminen on ollut.Alotin hakuprosessin kevättalvella 2013. Juttelin paikallisen Rotary- klubin jäsenen, meidän koulun opettajan kanssa ja kysyin, miten hakemisen vois aloittaa. Sen kehotuksesta soitin klubin nuorisovaihtoasiamiehelle ja kerroin lyhyesti itsestäni, elämästäni ja siitä, miks halusin vaihtoon. Sovittiin, että otan uudestaan yhteyttä syksymmällä ja lähetän vapaamuotosen, ykssivuisen hakemuksen.

Syksyllä lähetin siis hakemuksen ja lokakuussa menin klubin haastatteluun.Olin tosi jännittynyt haastatteluun mennessä, mutta se oli aika rento. Paikalla oli klubin presidentti, nuorisovaihtoasiamies, eli NV ja pari muuta jäsentä. Käytiin mun hakemus läpi ja ne kyseli muutamia muita kysymyksiä. Koska meidän kunta, ja klubi on pieni, olin ainoa hakija, joten seuraavalla viikolla sain sähköpostia NV-ltäni.

Mut oli valittu vaihto-oppilaaksi!


Kävin vielä piirin 1410 haastattelussa, (mikä oli samaten tosi jännittävä kokemus!!) ja sitten alkoi hakupapereiden täyttö. Hakupapereiden täyttäminen on ollut kyllä vaikein ja rasittavin vaihe tähän mennessä! Hakemus ja jokanen sen kaheksasta osasta + mun ja perheen kirjeet, kopio passista, valokuvat ja rokotushistoria piti toimittaa neljänä kappaleena, mukana mm. koulun ja lääkärin täyttämät osiot. Sain paperit vihdoin lähtemään vuodenvaihteessa ja alkoi odotus.


Helmikuun alussa sain viestin Kanadan kirjeenvaihtajalta, ja sain siis tietää kohdemaani. Rotaryn vaativat neljä maavaihtoehtooni olivat: 1. Kanada 2. USA 3. Ranska 4. Belgia, eli olin tosi onnekas ja pääsin ekaan vaihtoehtomaahani! Olin valmis oottelemaan tarkempia tietoja toukokuuhun asti, mutta hiihtolomalla sain viestiä Kanadan rotarypiirin numero 7070n rotarylaiselta ja näin siis piirini selvisi. Olin itseasiassa sillon bussissa matkalla Netan luokse ja yritin hillitä siinä sitten innostustani :D.


Maaliskuussa, vähän ennen piirin koulutustilaisuutta sain kuulla, että tuleva kotipaikkani on Brighton. Huhtikuun aikana olin yhteydessä paikallisiin rotarylaisiin ja juuri ennen suurta nuorisovaihdon koulutuspäivää sain sitten viestiä ensimmäisen host- perheeni äidiltä. Se oli jännä ilta! Tutkittiin kaikki perheen jäsenten Facebook- sivuja, koulun nettisivuja ja yritettiin lukea kaikki mahdollinen tieto kaupungista :D. 


Lahden koulutuksen jälkeen alotin siis viisumin hakemisen. Myös se on ollut aika pitkällinen projekti! Viisumiin tarvitaan paljon kaikenlaisia lomakkeita, passikuvasta notaarin tarkistamaan huoltajuustodistukseen ja koulutiedoista yksityiskohtasiin kyselylomakkeisiin. Mutta huomenna sekin pitäisi saada lähetettyä.

Viime postauksen jälkeen ei oo tullut paljon muuta lisätietoa kuin se, että sain tietää toisen isäntäperheeni, johon kuuluu vanhempien lisäksi 7- vuotiaat ja 19- vuotiaat pojat ja 15- vuotias tyttö. Oon jutellut perheen äidin ja tyttären kanssa ja he vaikuttavat tosi kivoilta. Yks asia, minkä huomasin äidin Facebook- sivua tutkiessani, oli että perhe oli ollut keväällä nykysen vaihto-oppilaansa kanssa Floridan Disney Worldissa! Itelleni Disney Worldissa käynti ei oo välttämätöntä, mutta sen vieressä oleva "Wizarding World of Harry Potter"- teemapuisto on ollut mun toivelistalla sen avautumisesta lähtien!  
Tässä kaikki täl kertaa, onnittelut jos jaksoit lukee tänne asti! :D Jos on minkäänlaisia ehdotuksia tuleviin postauksiin, ehdottakaa vapaasti!

PS. 67 päivää jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti