sunnuntai 26. lokakuuta 2014

K: Pieniä eroavaisuuksia

Moi!
Multa on kyselty postausta eroavaisuuksista Suomen ja Kanadan välillä. Koulusta kerroinkin ja oon puhunut muistakin oudoista asioista mutta laittelen tähän randomeita mieleen tulevia asioita ja eroavaisuuksia.

- Autot. Voi olla että oon jo puhunut niistä, mutta täällä tuntuu siltä että joka toisella on lava-auto. Joillakin se on tietty ihan käytännön syistä, mutta osalla se tuntuu olevan ihan statussymboli ja niitä näkee ihan kaikkialla. Oon nähnyt täällä ollessani varmaan enemmän lava-autoja kun mun 17 vuoden aikana Suomessa :D. Autot on muutenkin isompia ja katumaastureita eli SUV-eita näkee tosi paljon. Suurin osa autoista on amerikkalaisia (Ford, Chevrolet) ja japanilaisia (Honda, Toyota), mutta kyllä eurooppalaisiakin näkee. Autoissa on myös enemmän teknologiaa, mitä Suomessa keskivertoautoissa. Suurimmassa osassa autoista kännykän pystyy yhdistämään auton kaiuttimiin ja soittamaan sen kautta ja kuuntelemaan musiikkia puhelimesta.

- Autoihin liittyen; liikenneympyröitä ei täällä oo. Oon nähnyt mun täällä ollessani kaks liikenneympyrää, joista toinen oli Columbus Circle New Yorkissa, ja toinen oli just rakennettu ympyrä jossain päin Niagaran putousten aluetta. Niiden tilalla on STOP- merkkejä, joita on sitten joka kadunkulmassa. Kärkikolmioitakaan ei ole, joten jokaisessa kadunkulmassa auto täytyy pysäyttää täysin. Se on joskus vähän rasittavaa.


- Täällä on monessa paikassa kolikkopuhelimia, ja puhelinkioskeja. En muista, että olisin Suomessa koskaan nähnyt näitä, mut täällä niitä on koulussa, ostareilla ja meillä on kaupungillakin yks puhelinkoppi.

- Maito myydään muovipusseissa. Purkkejakin oon nähnyt, mutta ainakin meillä maito ostetaan kolmen litran pussin pakkauksissa. Kotona avattu pussi laitetaan erityiseen maitokannuun, josta sitä sitten kaadetaan.


Kyllä siellä yks Fanta- pullo on! :D

- Mulla on ollu täällä tosi paljon vaikeuksia löytää Fantaa, tai muuta sen tapasta limsaa. Kyllä sitä myydän ihan supermarketeissa mut juoma-automaateissa, pikaruokapaikoissa ja muissa ravintoloissa sitä ei oo tarjolla. Yleensä vaihtoehdot on Coca Cola, Diet Cola, Pepsi, Ginger Ale ja Sprite. Oon nyt sitten ruvennu ravintoloissa juomaan Sprite'a ja jääteetä. Ja aina kun Fantaa on tarjolla jossain, kittaankin sitä sitten oikeen kunnolla :D. Ja limsat täällä myydään lähes poikkeuksetta kahden litran jättipulloissa.

- Muita outoja ruoka/kauppajuttuja: Hedelmät ja vihannekset punnitaan vasta kassalla. Ostoskärryihin ei yleensä laiteta kolikkoa. Ostoskassit pakataan kassalla sun puolesta ja osassa paikoista muovipussit on ilmaisia. Täällä ei myydä valmiita kinkkusuikaleita, mikä oli hankalaa kun tein kinkkukiusausta :D. Hintoihin täällä ei sisälly veroa, joka on noin 13 prosenttia hinnasta. Se on tosi ärsyttävää, kun ostaa jotain ajatellen, että se on tosi halpa, ja kassalla hinta on suurempi.


- Täällä myydään kaupoissa tosi paljon Halloween- ja joulukoristeita. Halloween on täällä aika iso juttu, toisin kun Suomessa, jossa se ei kauheesti näy.

Tässä siis muutamia eroavaisuuksia, jotka nyt tuli mieleen. Voin tehdä lisää tälläsiä lyhyitä postauksia tulevaisuudessakin jos tykkäsitte. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti