tiistai 31. maaliskuuta 2015

K: Quebec Road Trip p.1

Moi!
Täältä tulee matkakertomusta Quebecin reissulta. Luultavasti jaan tän pariin eri postaukseen, koska kuvia kerty muutama :D. Eli torstaina en menny kouluun, ja iltapäivällä, siinä vähän neljän jälkeen, mua tultiin hakemaan. Meitä lähti Quebeciin siis minä, Janette ja Melodie, joka on Janetten lähikaupungin rotaryklubista. Pidettiin heti Tim Hortons-tauko lähimmäl OnRoutella (näiden ABC) ja sitte kohti Quebec Cityy. Pysättiin seiskalta syömään Burger Kingii (Janetten eka kerta siel :D) ja matka jatku. Oltii perillä joskus yhdentoista aikoihin, joten matka kesti vähän päälle kuus tuntia. Mentiin hotellille ja suoraan nukkumaan.

Perjantaina oli aamulla herätys kaheksalta ja ysiltä lähettiin hotellilta. Syötiin aamupalaa Van Houtte- kahvilassa, joka on kuulemma niinku Quebecin Starbucks. Aamupäivä käveltiin Quebecin vanhassa kaupungissa. Monet oli mulle etukäteen sanonu, että se muistuttaa paljon Eurooppaa, mutten ihan uskonu, mutta se oli kyllä totta! Kadut oli mukulakivee, talot vanhoja ja monet värikkäitä, seinillä roikku erilaisii kylttejä. Oli kun olis ollut vanhassa ranskalaisessa kaupungissa.
Quebec on siis ranskankielinen provinssi, ja jotta se olis tosi selvää, näiden STOP- merkitki on ranskaksi, vaikka Ranskassa ne kyllä sanoo ihan STOP :D


Tosi söpö autokyltti, josta piti ottaa tietty monta kuvaa!
Yks Quebecin vanhan kaupungin kaduista on äänestetty Kanadan hienoimmaksi, enkä yhtään ihmettele! Taustalla näkyy "funiculaire" eli tavallaan hissi, jolla pääsee tota mäkeä ylös, sillä oltiin ns. lower cityssä

Pienessa suklaakaupassaAlkuperäsen Quebecin kaupungin ympäri menevä muuri ja sen portti

Ympärivuotinen joulukauppa :D


Suomi (tavallaan) mainittu! :D

Château Frontenac, joka toimii nykyään luksushotellina. Aikoinaan siellä on asunut kuvernöörejä ja muita ylimystöä. Oli kyllä tosi vaikuttavan näkönen, ja koska se oli yhdellä kaupungin korkeimmista paikoista, niin sen pysty näkemään melkein kaikkialta.
Iltapäivällä mentiin La Citadelle- linnotukseen ja sen museoon. Sen on siis rakentanu britit, otka vallotti Quebecin ranskalaisilta, amerikkalaisia vastaan. Joo, sekavaa :D. Mut oli kyl kiinnostavaa, varsinkin kun siellä toimi yhä aktiivinen sotilasrykmentti.

Quebecissä ei tarvii olla rekisterikilpee edessä, pelkästään takana

Alkuperäinen Beaver Tails- paikka
Illalla mentiin tollaselle Galeche- kärryajelulle ympäri vanhaa Quebeciä. Vaikka oli vähäsen kylmä, niin se oli kyllä tosi hieno kokemus, ja mein ajajan/oppaan hauska ranskan ja englanninsekanen selostus kans toi siihen oman lisänsä :D.Quebecin provinssin parlamentti


Mentiin illalla syömään Créperie- ravintolaan. Oli kyllä tosi hyvää! Alkupaloiks ranskalaist sipulikeittoo ja sitte Québecoise- lätty, jossa oli siis kananmunaa, juustoo ja pekonii. Ja koko lätyn päälle piti Quebecin tavan mukaan lisätä aimo annos vaahterasiirappia :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti