tiistai 26. elokuuta 2014

K: Fort Henry

Moi taas!

Viime keskiviikkona lähdettiin aamulla naapurikaupungin rotarylaisen kyydillä kohti tunnin päässä olevaa Kingstonin kaupunkia. Meitä oli siis mun ja rotarylaisen lisäks chileläinen Amanda ja agrentiinalainen Julian. Matka suju hyvin Tim Hortons'in kautta käyden ja oltiin perillä puoliltapäivin. Osallistuttiin opastettuun kierrokseen, jossa sotilaaks pukeutunut opas kerto elämästä linnoituksessa 1860-luvulla. 


Kierroksen jälkeen mentiin katsomaan paraatiharjoitusta, jossa oli mukana paikallisia opiskelijoita näyttelemässä sotilaita ja soittamassa rumpuja ja huiluja. Tämä oli siis esimakua illalla olevasta paraatista, johon me kans ostettiin liput.

Päiväparaatin jälkeen lähdettiin lähellä olevaan ostariin syömään ja kuluttamaan aikaa ennen iltakaheksalta alkavaa paraatia. Päätin seikkailla ja söin poutinea ekaa kertaa! Se on siis kanadalainen, Quebecin provinssista alunperin lähtösin oleva ruoka, joka on siis ranskalaisia, joiden päällä on kastiketta ja juustoa. Oli kyllä hyvää ja rotarylainen oli samaa mieltä, mutta varotti, että se on myös aika lihottavaa :D.Tän jälkeen lähettiin takas linnotukselle katsomaan iltaparaatia. Se oli kyl tosi upee! Kivimuureille heijastettiin kuvia ja videoita, oli kaikenlaisia valoja ja musiikkia. Päivältä tutun rumpu- ja huilumusiikin lisäks ohjelmassa oli myös laulua, säkkipillin soittoo ja tykeillä ja musketeilla ampumista. Välilllä meno oli tosiaan aika äänekästä :D. Esityksen kruunas brittilipun lasku ja -kansallislaulun sekä "O, Canada!"n (jonka osaan jo melkein ulkoo!) laulaminen sekä ilotulitus!Oli kyllä tosi kiva päivä ja oli tosi kiva tutustuu muihin vaihtareihin jo ennen ekaa orientaatioviikonloppuu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti